Forskel mellem mørk og lysebrun sukker

Hovedforskel: Brunt sukker, som er blevet populært i dag, er hvidt sukker med melasse tilsat tilbage. Brunt sukker varierer fra lysebrunt sukker til mørkebrunt sukker. Dette refererer ikke kun til sukkerets farve, men til mængden af ​​melasse i sukkeret. Lysebrunt sukker indeholder 3, 5% melasse af total volumen, mens mørkebrunt sukker er 6, 5% melasse. Regelmæssigt brunt sukker indeholder op til 10% melasse. Med hensyn til smag har lysebrunt sukker en mere delikat smag, mens den meget mørke eller "gammeldags" stil med brunt sukker har en mere intens melassesmag.

Sukker er det generelle navn for sødsmagede fødevarer. Sukkerarter er kategoriseret som kulhydrater, som er en gruppe forbindelser sammensat af kulstof, hydrogen og oxygen. Kulhydrater, og igen sukkerarter, er kilden til kemisk energi for levende organismer, herunder mennesker. Sukkerarter er kategoriseret som monosaccharid, disaccharider og polysaccharider. Monosaccharider er den enkleste kulhydrattype, der består af et enkelt molekyle. Disse omfatter glucose, galactose og fructose. Disaccharider består af to molekyler. Bordsukker, også kendt som saccharose, mest almindeligt anvendt af mennesker, er en type disaccharid. Andre disaccharider indbefatter maltose og lactose.

Saccharose, bordsukker, ekstraheres hovedsageligt fra sukkerrør eller sukkerroer. Sukker blev et populært sødemiddel i det 18. århundrede, efter at sukkerplantager blev oprettet i Vestindien og Amerika. Men sukker blev produceret så langt tilbage som de gamle tider i Indien og senere i Kina. Efter det 18. århundrede var sukker meget populært, men sjældent, og det kunne kun ydes af de rige. Derfor blev sukker ofte kaldt "hvidguld".

Sukker behandles gennem en lang proces. Først udtages saften, og derefter renses med kalk og varme. Derefter forarbejdes det, og det adskilles efterhånden til sukkerkrystaller og melasse. Sukkerkrystallerne bleges og raffineres for at give slutproduktet, som vi køber i supermarkedet. Dette er det traditionelle hvidt sukker.

Brunt sukker, som er blevet populært i dag, er hvidt sukker med melasse tilsat tilbage. Melasse er et biprodukt af sukkerproduktionsprocessen og sukkerrørfibre. Når brunt sukker betegnes som "råsukker", er det sukkeret, der ikke er blevet fuldstændig raffineret. Dette er før processen med at fjerne melasse fra sukkerkrystallerne. Almindeligt tilgængeligt brunt sukker er dog det raffinerede hvidt sukker med tilsat melasse.

Brunt sukker varierer fra lysebrunt sukker til mørkbrunt sukker. Dette refererer ikke kun til sukkerets farve, men til mængden af ​​melasse i sukkeret. Lysebrunt sukker indeholder 3, 5% melasse af total volumen, mens mørkebrunt sukker er 6, 5% melasse. Regelmæssigt brunt sukker indeholder op til 10% melasse. Brunt sukker er generelt blødt og klæbrigt; Det kan dog raffineres for at være mere fritflydende. Med hensyn til smag har lysebrunt sukker en mere delikat smag, mens den meget mørke eller "gammeldags" stil med brunt sukker har en mere intens melassesmag.

Anbefalet

Relaterede Artikler

  • forskel mellem: Forskel mellem struktureret og ustruktureret programmeringssprog

    Forskel mellem struktureret og ustruktureret programmeringssprog

    Hovedforskel: Hovedforskellen mellem struktureret og ustruktureret programmeringssprog er, at et struktureret programmeringssprog giver en programmør mulighed for at kode et program ved at dyk hele programmet i mindre enheder eller moduler. I ustruktureret programmeringssprog skal programmet skrives som en enkelt kontinuerlig, dvs.
  • forskel mellem: Forskel mellem C og C ++ med eksempler |  Programmeringssprog

    Forskel mellem C og C ++ med eksempler | Programmeringssprog

    Hovedforskel: C og C ++ er to forskellige programmeringssprog. C ++ blev udviklet fra C programmeringssprog; men de er ganske forskellige i naturen. Den mest oplagte forskel er, at C er et procedureorienteret sprog, mens C ++ understøtter både proceduremæssig og objektorienteret programmering, derfor kaldes det ofte et hybrid sprog. C
  • forskel mellem: Forskel mellem Samsung Galaxy S Duos og Micromax A116 Canvas HD

    Forskel mellem Samsung Galaxy S Duos og Micromax A116 Canvas HD

    Hovedforskel: Samsung Galaxy S Duos er en dual-SIM-telefon, der blev lanceret i september 2012. Telefonen leveres med en 4-tommers TFT kapacitiv berøringsskærm med ca. 233 ppi densitet. Enheden leveres med Samsungs TouchWiz UI på Android 4.0.4 ICS. Micromax A116 Canvas HD er efterfølgeren til den meget populære Micromax A110 Canvas 2 og er bedre end sin forgænger på alle måder. Den ha
  • forskel mellem: Forskel mellem Selfie og Groupie

    Forskel mellem Selfie og Groupie

    Nøgleforskel: Selfie er, når en person, der tager et billede af sig selv ved hjælp af et kamera eller en telefon og stiller det ind på en socialmedias hjemmeside. En gruppe er når en person, der tager et billede af sig selv med andre mennesker, der bruger et kamera på en telefon og indsender det på en socialmedias hjemmeside. Fra e
  • forskel mellem: Forskel mellem Nokia Lumia 820 og Samsung Galaxy S3

    Forskel mellem Nokia Lumia 820 og Samsung Galaxy S3

    Hovedforskel: En af de første smartphones under mærket er Nokia Lumia 820. Nokia Lumia 820 var den første af de første telefoner, der blev udviklet på Windows Phone 8. Den blev lanceret i november 2012 som et lidt billigere alternativ til Nokia 920. Samsung Galaxy S3 er en slateformat multi-touch-smartphone, der blev lanceret i maj 2012. Det
  • forskel mellem: Forskel mellem Asteroider og Planeter

    Forskel mellem Asteroider og Planeter

    Hovedforskel: Den Internationale Astronomiske Union (IAU) definerer en planet som "en himmellegeme, der: (a) er i kredsløb omkring solen, (b) har tilstrækkelig masse til selvtyngde for at overvinde stive kroppskræfter, så det antager en hydrostatisk ligevægt (næsten rund) form, og (c) har ryddet kvarteret rundt om sin bane. &quo
  • forskel mellem: Forskel mellem angst og bekymring

    Forskel mellem angst og bekymring

    Nøgleforskel: Angst er et svar på en stressor. Angst er en følelse af frygt, uro og bekymring. Det kan være rodfæstet under alle omstændigheder, der får en til at føle sig frustreret, vred eller nervøs. Bekymringer er, når du er bekymret over en bestemt situation. Bekymring kommer i forskellige former, størrelser og former i næsten hver dag vedrørende en person eller en situation eller noget for den sags skyld. Angst og be
  • forskel mellem: Forskel mellem mindre og unge

    Forskel mellem mindre og unge

    Nøgleforskel: En mindre refererer til en person, der endnu ikke er voksen, i det mindste ikke i lovens øjne. Personen kan være et barn eller en teenager, så længe de ikke kan kaldes som voksen. Ungdom kan indikere eller referere lovlighed. Selvom det teknisk set betyder ung, anvendes begrebet ofte også i lovens forstand, hvor det refererer til en ung person, der er blevet anklaget for en forbrydelse. Både
  • forskel mellem: Forskel mellem FSSAI og FDA Maharashtra

    Forskel mellem FSSAI og FDA Maharashtra

    Hovedforskel: FSSAI står for Food Safety and Standards Authority of India, mens FDA Maharashtra står for Food and Drug Administration, Maharashtra. Mens FSSAI har jurisdiktion over hele Indien, har FDA Maharashtra kun jurisdiktion i staten Maharashtra. FSSAI og FDA Maharashtra er to forskellige agenturer, der tjener et lignende formål, som det bliver ret nemt at forveksle de to. B

Redaktørens Valg

Forskel mellem kaffe og koffein

Hovedforskel: Kaffe og koffein er to helt forskellige stoffer. Kaffe er en drink, der brygges af spændende vand gennem pulveriserede ristede kaffebønner, mens koffein er et almindeligt forbrugt psykoaktivt stof, der oftest findes i kaffe og kulsyreholdige drikkevarer. Over 90% af verden bruger kaffe.